صادرات سیب زمینی
براین اساس سیبزمینی از نظر ارزش غذایی در مقام چهارم پس از ذرت، گندم و برنج قرار دارد. با توجه به اهمیت سیبزمینی در امنیت غذایی صدها میلیون نفر از مردم دنیا بهویژه ساکنان کشورهای در حال توسعه که سرانه مصرف سالانه آنها بیش از 20 کیلوگرم است، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد برای تاکید بر اهمیت این محصول و احیای آن سال 2008 میلادی را سال بینالمللی سیبزمینی اعلام کرده بود. صادرات سیب زمینی نیز همواره مورد توجه صادرکنندگان بوده است.
فواید سیب زمینی
سیب زمینی منبع ویتامین B6 و ویتامین C بوده و برای سلامتی بسیار مفید است. سیب زمینی یک گیاه یک ساله است که ما از غده های موجود در ریشه آن استفاده می کنیم. زادگاه اولیه آن در آمریکای جنوبی بوده و اولین بار توسط میرزا ملکُم خان به ایران آورده شده است. مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولاً 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثیر آفات قرار می گیرد و پرورش آن آسان تر است. امروزه روسیه و آلمان بزرگ ترین تولید کنندگان سیب زمینی هستند.
بزرگترین کشورهای تولید کننده سیب زمینی در جهان
بر اساس آمار منتشر شده توسط سازمان فائو کشور چین با تولید 99 میلیون تن سیب زمینی با اختلاف بیش از دو برابری نسبت به کشور دوم ( هند) درمکان اول بزرگترین کشورهای تولید کننده سیب زمینی در دنیا قرار دارد. بعد از کشور چین، هند و روسیه هر کدام با تولید 43 میلیون تن و 31 میلیون تن در مکان های دوم و سوم قرار گرفته اند. به گزارش مرکز اطلاع رسانی رتبه 3، کشور ایران نیز با تولید بیش از 5 میلیون تن سیب زمینی در سال 2016 در رده 13 جهان ایستاده است.
استان های تولید کننده سیب زمینی در ایران
ایران همچنین بزرگترین تولید کننده سیب زمینی در خاورمیانه و دومین کشور تولید کننده سیب زمینی در بین کشورهای اسلامی بعد از بنگلادش می باشد. از این رو سیب زمینی صادراتی ایران همواره در جهان شناخته شده است. نزدیک ترین رقیب ایران در تولید سیب زمینی کشور مصر می باشد که با اختلاف 100 هزار تنی در رتبه 14 جهان قرار دارد.
ایران با تولید سالانه پنج میلیون تن سیبزمینی هر ساله حدود 200 هزار تن از این محصول را به کشورهای عراق، ترکمنستان، افغانستان و آذربایجان صادر میکند.
در ایران حدود 180 هزار هکتار از اراضی زراعی تحت کشت سیبزمینی قرار دارد که حدود 98 درصد این سطح، به صورت آبی و تنها دو درصد به صورت دیمی آبیاری میشود.
استان همدان با تولید حدود 24 درصد از سیبزمینی کشور مقام اول در تولید این محصول را به خود اختصاص داده و استانهای اردبیل، اصفهان، آذربایجانشرقی، کردستان و زنجان به ترتیب رتبههای دوم تا ششم تولید را دارند که جمعا 63 درصد سیبزمینی کشور را تولید میکنند.
سیبزمینی بهاره در مناطق دزفول، جیرفت و کهنوج، گرگان، اصفهان و کازرون کشت میشود. تولید تابستانه این محصول در مناطق اصفهان، بهار همدان، طارم، عجبشیر و بجنورد صورت میگیرد و جیرفت و کهنوج، لار و لامرد نیز مناطق کشت زمستانه این محصول به شمار میروند.
میانگین برداشت سیبزمینی در ایران 22 تن در هکتار است.
طبق اعلام سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) سیبزمینی یک محصول کشاورزی اشتغالزا و تامینکننده امنیت غذایی است که 800 میلیون نفر در جهان و 50 هزار کشاورز ایرانی به تولید این محصول اشتغال دارند.
واردات سیب زمینی
واردکنندگان برتر سیب زمینی کشورهایی از جمله : بلژیک – لوکزامبورگ ( ۴۵۰ میلیون دلار ) ، هلند ( ۳۲۰ میلیون دلار ) ، آلمان ( ۲۴۴ میلیون دلار ) ، اسپانیا ( ۲۲۵ میلیون دلار ) و ایالات متحده ( ۲۲۴ میلیون دلار ) هستند.
شرکت بازرگانی سیراف آماده خریداری محصول سیب زمینی با کیفیت شما کشاورزان عزیز است.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.